Robotika vir die jongspan?

Robotika vir die jongspan?

Robotika vir die jongspan?

Nie almal is opgewonde oor die regering se idee om robotika en programmering deel van die kurrikulum te maak nie. Meeste glo die idee kan werk op papier, maar is skepties oor die uitvoering daarvan (ek val in hierdie kategorie).
Daar is egter min wat voel dat robotika op jong ouderdomme nie ‘n goeie idee is nie. Willem van der Velden (akademiese hoof van Creative Education) is wel een van hulle.

In ‘n artikel deur parent 24 verwoord hy sy bekommernisse. Ek is nou nie self ‘n akademiese hoof van ‘n skool nie, maar stem nie mooi saam met wat hy sĂȘ nie. Van der Velden voel dat die waar en vals logika wat saam met programmering gepaard gaan nie goed is vir die ontwikkeling van kinders op so jong ouderdom nie. Hy is van mening dat kinders eerder moet wyer dink, en verbeelding en kreatiwiteit te ontwikkel.

Is dit nie juis wat robotika en programmering ontwikkel nie? In ‘n land met ‘n volgepakte, streng kurrikulum is robotika nie juis een van die min platforms waar hierdie eienskappe wel ontwikkel kan word nie?

Lees die artikel en besluit vir jouself:

https://m.parent24.com/Learn/Learning-difficulties/coding-and-robotics-not-for-young-children-20190729